1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Τροφοδοσία καυσίμων στα νησιά από τον Στρατό

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010 18:20

Εκτύπωση E-mail

renault_gbc_180_l1Την τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα από τις ένοπλες δυνάμεις αποφάσισε η διυπουργική, που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο.

 

Ειδικότερα, μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής ανακοινώθηκαν τα εξής: 
"Η άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης, πλήττει το κοινωνικό σύνολο και αντιμετωπίζεται άμεσα με τα ακόλουθα μέτρα: 
1.- Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών. 
2.- Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο- την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κ.ο.κ).  
Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφ' όσον χρειαστεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα. 
3.- Τα στοιχεία όλων των παραβατών διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικής δίωξης. 
4.- Οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών". 
"Η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει οπωσδήποτε" διαμήνυσε ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας.  
Νωρίτερα, μετά τη γενική τους συνέλευση οι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή όπου επέδωσαν ψήφισμα στο Κοινοβούλιο και τα κόμματα, επιμένοντας στην αλλαγή των διατάξεων του νομοσχεδίου και θεωρώντας ότι απαξιώνεται η περιουσία τους.  Κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, έκριναν ότι οι προτάσεις του υπουργείου Μεταφορών δεν τους ικανοποιούν και καταλόγισαν στην κυβέρνηση αιφνιδιασμό και εμπαιγμό.  

Δύσκολη είναι η κατάσταση πάντως που επικρατεί στη Ρόδο. Το απόγευμα της Πέμπτης τα βυτιοφόρα εφοδίασαν από μια δεξαμενή σε κάθε πρατήριο προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες και μέσα σε λίγα λεπτά ουρές δεκάδων σχηματίστηκαν από ανακουφισμένους οδηγούς που χρειάστηκε να περιμένουν αρκετή ώρα για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους. Ωστόσο και σήμερα καύσιμα δόθηκαν εκ περιτροπής και οι οδηγοί έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι από πρατήριο σε πρατήριο προκειμένου να  βρουν βενζίνη για τα αυτοκίνητά τους όμως τα αποθέματα έχουν ήδη εξαντληθεί και η κατάσταση παραμένει στο κόκκινο.  


Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων αφού η κίνηση έχει
μειωθεί δραματικά ενώ οι αρμόδιοι εισπράττουν τη δυσαρέσκεια των τουριστών οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.
Δείτε τα ρεπορτάζ της τηλεόρασης ΚΟΣΜΟΣ που ακολουθούν

                                                                             

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

 

                                                                              

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

 

 

 

   newskosmos.com                                                                 

 

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
Πρέπει να συνδεθείς για να στείλεις ένα σχόλιο. Παρακαλώ εγγράψου στον ιστότοπο ως μέλος.

busy



Άλλα άρθρα:

Powered By relatedArticle

Δωδεκάνησα - Γενικά