August 12, 2022

Ν. Σαντορινιός: Με ίσες αποστάσεις και ανοχή, το «Μαξίμου Α.Ε.» καλλιεργεί το έδαφος για τον χρυσαυγιτισμό στα σχολεία

Σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, στο τηλεοπτικό κανάλι ΚΟΝΤΡΑ και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», με τους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Βασίλη Σκουρή.

  • Έχει ευθύνη η Κυβέρνηση για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όταν ανέχεται και «ξεπλένει» νεοναζιστικές πρακτικές

«Με αφορμή τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, έχουμε ακούσει από ανιστόρητα ως γελοία επιχειρήματα από τη μεριά της Κυβέρνησης. Κρατούν ίσες αποστάσεις με «ναι μεν, αλλά…» και δεν καταδικάζουν την ακροδεξιά, φασιστική βία. Με τις θεωρίες των δύο άκρων, δε βοηθούν στο να αναχαιτιστεί η διείσδυση του χρυσαυγιτισμού στα σχολεία και στην κοινωνία. Δυστυχώς δεν τελειώσαμε με τη ΧΑ, γιατί ο χρυσαυγιτισμός καλλιεργείται από τέτοιου είδους ανοχές: Όταν δεν αναγνωρίζουν ότι οι τραμπουκισμοί στο ΕΠΑΛ έγιναν από φασίστες, όταν ο Υφυπουργός Παιδείας, κ. Συρίγος είδε άσκηση βίας από τους «απέξω» που δέχθηκαν τις επιθέσεις και όχι από τους φασίστες που ήταν μέσα στο σχολείο και πετούσαν μολότωφ και καδρόνια. Όταν ο «γαλάζιος» βουλευτής κ. Σιμόπουλος είπε ότι «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», που γονείς και αντιφασίστες στέκονται απέναντι σ’ αυτές τις συμπεριφορές. Όταν η Υφυπουργός κα. Μακρή είδε μόνο «εμπόδια» στη διεξαγωγή των μαθημάτων και όταν η Υπουργός κα. Κεραμέως ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση δύο μέρες μετά, ενώ έπρεπε να έχει γίνει αμέσως και αυτεπάγγελτα».

«Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί είναι που έκλεισαν στο συρτάρι 33 υποθέσεις σκληρών επιθέσεων και δολοφονιών της ΧΑ σε μετανάστες, εργάτες, εκπροσώπους του ΠΑΜΕ. Μόνο όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, ‘θυμήθηκαν’ να ανασύρουν τις υποθέσεις. Μέχρι τότε κάποιοι μιλούσαν για «σοβαρή Χρυσή Αυγή», όπως ο βουλευτής κ. Παπαδημητρίου. Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε να εκκολαφθεί ξανά το αυγό του φιδιού».

  • Υπάρχουν προβληματικά σημεία στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που πρέπει να διαλευκανθούν

«Τη συμφωνία με τη Γαλλία την είχαμε ξεκινήσει και την διαπραγματευόμασταν επί κυβερνητικής θητείας ΣΥΡΙΖΑ. Όταν εξελέγη η ΝΔ, πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις, μάλιστα πέρσι πιέζαμε για να προχωρήσει επιτέλους. Τίθενται όμως σοβαρά ζητήματα τόσο για τον τρόπο με τον οποίο επανεκκίνησε -μετά από καθυστέρηση δύο ετών- καθώς και για τις υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες, όπως για παράδειγμα τα επιπλέον 6 Ραφάλ, ο επιπλέον εκσυγχρονισμός των F-16 αλλά και το κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα του οποίου ο προϋπολογισμός έχει υπερδιπλασιαστεί χωρίς σοβαρή αιτιολόγηση».

  • Η Κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την «επ’ αόριστο» αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

«Προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα και για την αμυντική συμφωνία της χώρας μας με τις ΗΠΑ. Συνήθως τέτοιου είδους συμφωνίες ανανεώνονται ανά χρόνο και περιλαμβάνουν οφέλη και υποχρεώσεις με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Με τον επιπλέον χρόνο που δίνεται, εγείρονται ερωτηματικά που θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε. Όμως, η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάνει λόγο για επ’ αόριστο ανανέωση της συμφωνίας, που σημαίνει επ’ αόριστο παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Εδώ, πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις από την Κυβέρνηση».

  • Η Κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί ως «Μαξίμου Α.Ε.»

«Η Κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε από επιλογή του ίδιου όταν πρόκρινε την προεδρική εκλογή αφήνοντας για πιο πίσω την αξιολόγηση και όταν σχεδίαζε την «αριστερή παρένθεση». Δεν της βγήκε όμως. Κυβερνήσαμε 4,5 χρόνια δείχνοντας ένα διαφορετικό ήθος και ύφος διακυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα, για την ελληνική κοινωνία. Εμείς δεν γίναμε «Μαξίμου Α.Ε.» όπως το έχουν πλέον μετατρέψει και το λειτουργούν».

Rate this item
(0 votes)
Kalymnian's Voice *

Administrator of kalymniansvoice.gr media website.

https://kalymniansvoice.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ad Sidebar