Οι λόγοι ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της Τράπεζας Δωδεκανήσου

Οι λόγοι ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της Τράπεζας Δωδεκανήσου @dimokratiki.gr

Ακρως αποκαλυπτική των αιτίων που οδήγησαν σε «λουκέτο» την Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου είναι η υπ’ αρίθμ. 172/2021 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία έγινε τυπικά δεκτή και απορρίφθηκε κατ’ ουσίαν η έφεση που άσκησε ιδρυτικό στέλεχός της, κατά 12 εντεταλμένων της, για την ακύρωση απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την οποία απορρίφθηκε αγωγή του με την οποία διεκδικoύσε αποζημίωση από αδικοπραξία αλλά και για ηθική βλάβη.

Η πολυσέλιδη απόφαση του Μονομελούς Εφετείου αναφέρεται ειδικότερα στους λόγους που οδήγησαν την Τράπεζα της Ελλάδος να ανακαλέσει την άδεια της τράπεζας και η δικαστική αυτή κρίση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Σημειώνεται ότι οι εντεταλμένοι της τράπεζας έχουν απαλλαγεί πλήρως τόσο στο αστικό όσο και στο ποινικό πεδίο των δικαστικών ερευνών που διενεργήθηκαν.
Πιο συγκεκριμένα στην απόφαση τονίζεται ότι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Συνεταιριστικής Τράπεζας ξεκίνησε περί τα τέλη του έτους 2009 και παρά τις συστάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, το Δ.Σ. της πρώτης δεν βελτίωσε τα χρηματοοικονομικά της μεγέθη ούτε περιορίστηκε η υποκεφαλαιοποίηση της με το ληφθέν μέτρο της αναστολής εξαγοράς συνεταιριστικών μερίδων.
Rate this item
(0 votes)
Last modified on Tuesday, 10 August 2021 19:47
Kalymnian's Voice *

Administrator of kalymniansvoice.gr media website.

https://kalymniansvoice.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ad Sidebar